Підтримати нас

Скільки людей у Херсонській та Запорізькій областях викрали російські окупанти

31 липня 2024 18:52
207
Поширити:
Фото: Pexel

З початку повномасштабного вторгнення на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей російські окупанти викрали 361 людину. З них 101 представника кримськотатарського народу. 

Про це повідомили в Кримськотатарському Ресурсному центрі.

Представникам КРЦ вдалося дізнатися про долю близько 80 людей. Зазначається, що деяких із них звільнили або помістили в російські місця несвободи.

У центрі зауважили, що на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей російські окупанти не керуються жодним законодавством та відкрито скоюють воєнні злочини. Зокрема, насильницькі викрадення, незаконні проникнення в оселі місцевих жителів, тортури та вбивства.

  • Менеджерка та юристка Кримськотатарського Ресурсного Центру Людмила Коротких повідомила “Вгору”, що станом на липень 2024 року відомо про щонайменше 43 людини, яких Росія переслідує у справі про участь у добровольчому формуванні "батальйон імені Номана Челебіджіхана". З них понад половину – 26 людей – затримали на території Генічеського району Херсонської області вже після повномасштабного вторгнення.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів