Підтримати нас

Щоб не допустити поширення інфекцій і отруєнь: у Херсонській громаді заборонили продавати водні біоресурси

Vgoru
Автор статті
20 червня 2023 09:00
1,879
Поширити:

У Херсонській громаді почала діяти тимчасова заборона на торгівлю водними біоресурсами (риба, раки, морепродукти тощо). Це стосується ринків та інших місць вуличної торгівлі.

Таке розпорядження підписав очільник Херсонської МВА Роман Мрочко.

Як повідомляється, заборона діє, аби не допустити в затоплених районах отруєнь та поширення інфекційних захворювань, таких як вірусний гепатит А, лептоспіроз, туляремія, холера, гастроентероколіти тощо.

Адже підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до затоплення будинків та каналізацій. Риба може містити збудники інфекційних захворювань, паразитів та небезпечні хімічні речовини. Таку рибу не можна вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена), попереджають в адміністрації.

Нагадаємо, МОЗ попереджало жителів підтоплених територій про небезпеку захворювання через токсичні речовини та збудників інфекцій у воді. Є ризик, що у відкриті водойми та криниці потрапили або потраплять небезпечні для здоров’я хімічні речовини, а також збудники інфекційних хвороб із затоплених кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ тощо. Тому фахівці рекомендують пити тільки бутильовану або привізну воду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ