Підтримати нас

Ще одну підозру отримав ексочільник медичного закладу в Херсоні

03 липня 2024 09:30
258
Поширити:
Фото: Обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

2 липня Головне управління національної поліції Херсонської області оголосило підозру в розтраті чужого майна ексочільнику Херсонського обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрію Бовкуну.

Про це йдеться в тексті підозри, що опублікована на сайті Офісу Генерального прокурора.

Бовкун заочно отримав підозру 29 червня 2023 року в пособництві РФ та колабораціонізмі.

Він 8 червня 2022 року зареєстрував медичний заклад в окупаційних органах влади та обійняв незаконну посаду виконувача обов'язків головного лікаря.

У новій підозрі вказано, що він у липні 2022 року уклав незаконний договір із фізичною особою-підприємцем Михайлом Южним, що займався будівництвом без зміни своєї податкової адреси під час окупації Херсона.

Незаконний договір вартістю 1 мільйон 719 тисяч гривень передбачав ремонт приміщень підстанції №3 станції екстреної медичної допомоги.

5 вересня 2022 року Бовкун з ФОП Южний М. І. підписав ще один “договір” на ремонт, вартість якого склала 147 тисяч 575 гривень.

Чоловік погодив незаконну виплату на суму 1 мільйон 773 тисяч 492 гривень та перерахував її на банківський рахунок ФОП Южний М. І.

Йому інкримінували частину 5 статтю 191 КК України “Розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене повторно, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах”.

Чоловіку загрожує ув'язнення від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років та з конфіскацією майна.

  • Юрій Бовкун не виконав розпорядження Департаменту здоров’я ОДА й не перейшов на дистанційну роботу під час окупації Херсона. Натомість уклав незаконні угоди з двома компаніями на закупівлю дизельного пального в розмірі 4 мільйони 940 тисяч гривень та 2 мільйони 280 тисяч. Його підозрюють у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.
  • За даними Чесно, Бовкун у 2020 році обирався до Херсонської обласної ради 8-го скликання від політичної партії “Наш край”.
  • За інформацією YouControl, Михайло Южний припинив статус фізичної особи-підприємця за основною діяльністю – будівництво. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів