Підтримати нас

Ще два класи безпеки запрацювали для дітей у Великоолександрівській громаді Херсонщини

09 квітня 2024 08:19
153
Поширити:
Фото: Національна поліція України

У селищі Велика Олександрівка та селі Старосілля для дітей запрацювали класи безпеки – спеціалізовані простори створені спільними зусиллями місцевої влади, поліції, рятувальників та медиків.

Про це повідомив начальник Бериславської РДА Володимир Літвінов.

За його словами у класах безпеки діти матимуть змогу повторити знання з правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту та засвоїти алгоритм дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також навчитися надавати домедичну допомогу.

Педагоги, поліціянти та рятувальники провели перші навчальні заняття, де діти дізнатися про різні типи вибухонебезпечних предметів та правила поведінки при їх виявленні, вивчили правила користування вогнегасником та дії при виникненні пожежі, відпрацювали навички поведінки під час сигналу “Повітряна тривога” та навчилися визначати стани постраждалого й надавати йому долікарську допомогу.

“Заняття проходили в інтерактивній формі, що дозволило дітям не лише отримати теоретичні знання, а й закріпити їх на практиці”, – пише Володимир Літвінов.

На території Бериславського району вже функціонує 4 класи безпеки, йдеться в дописі.

  • Нещодавно сучасні класи безпеки, де діти зможуть вивчати правила безпеки життєдіяльності, з’явились у селищі Високопілля та селі Орлове на Херсонщині.
  • У селі Чорнобаївка та селищі Миролюбівка Херсонської області в укриттях облаштували дитячі куточки.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ