Підтримати нас

Сергій Куніцин: «Херсон заслуговує на кращу долю»

Автор статті
01 вересня 2018 13:02
705
Поширити:

На традиційному футбольному турнірі «Крим – це Україна», що  відбувся на Херсонщині, було багато почесних гостей, які багато роблять для розвитку футболу в країні.

Серед них і віце-президент Федерації футболу України, голова Федерації футболу Криму Сергій Куніцин. Кореспондент онлайн газети «Вгору» попросив його відповісти на кілька запитань.

- Сергію Володимировичу, турнір «Крим – це Україна» одна з ваших ідей. І вже завершилися четверті змагання. Задоволені?

 

Сергій Куніцин.

- Я радий, що Федерація футболу України підтримує цю ідею. Та й рівень цих змагань зростає, бо щоразу беруть участь більш майстерніші команди. Цього року приїхали юні футболісти з  відомих шкіл - київського «Динамо», дніпровського «Дніпра», одеського «Чорноморця», харківського «Олімпіка» та інші. Ми обговорювали з присутніми на фіналі турніру  першим віце-президентом Федерації футболу України Вадимом Костюченком та представником УЄФА швейцарцем Роджером Мейхтрі, що відповідає за дитячий масовий футбол у Європі, аби наступного року наш турнір став міжнародним. Тобто, щоб і надалі зростав його рівень.  Ми раді, що цей турнір не став турніром-одноденкою. Він проходить стабільно в один і той же час. Команди готуються до нього. Охочих взяти в ньому участьзначно більше, ніж ми можемо прийняти. Тим паче, фінансові ресурси не безмежні.

 

Сергій Куніцин вручає призи на турнірі «Крим – це Україна».

- А як справи у сімферопольській «Таврії»?

- Рівень «Таврії» росте. Ми з головою Бериславської ради Володимиром Коноваловим практично завершуємо проект для будівництва нової футбольної арени в Бериславі. Я віддаю десять мільйонів депутатських на це  будівництво. Плюс допомога УЄФА. Ми ставимо завдання в короткі строки побудувати стадіон. Адже в Бериславі матчі відвідують вдвічі більше, ніж на стадіоні є сидінь. До речі, хотілося б, щоб і стадіон «Кристал» став  сучасною ареною. Адже  турнір «Крим – це Україна»  для Херсона теж футбольне свято. Я вважаю, що  обласному центру потрібно мати пристойний стадіон. Он, скажімо, аеропорт не працював. А взялися, реконструювали - і тепер за годину льоту з Києва ти потрапляєш в Херсон. Я думаю, що ваше обласне керівництво на чолі з губернатором Андрієм Гордєєвим, який ще є і головою обласної федерації футболу, зроблять все, аби у обласному центрі була пристойна спортивна арена. І ми всі дочекаємося тих часів, коли в Херсоні буде команда першої ліги, а, можливо, і прем’єр-ліги. Адже ваше місто не останнє в Україні і Херсон заслуговує на краще.

- Сімферопольська «Таврія», що базується у Бериславі і грає у другій лізі, як ви раніше заявляли, планує піднятися в першу лігу, а потім потрапити і до еліти українського футболу ­- у прем’єр-лігу? Для цього їй не вистачає фінансування та гарних виконавців…

- З фінансуванням ми більш-менш вирішили питання. Тому є таке бажання пробитися до першої ліги. На цей час  у тавричан поки що п’ять нічиїх і одна перемога. Поразок немає. У кубку пристойно виступили. Звісно, все впирається у нестачу коштів. Тому я вдячний головному тренеру Сергію Шевченку і колективу, який там працює,   за хорошу гру. І вірю, що ми впораємося і команда буде грати у першій лізі. А згодом і у прем’єр-лізі.

 

Сергій Куніцин серед почесних гостей турніру (третій справа).

- І все ж,  як будуть вирішуватися кадрові проблеми нинішньої  команди майстрів і її майбутнє? Мається на увазі те, що потрібно у першій лізі мати разом з дорослою командою також і юнацьку команду?

- Я і у Києві працюю. Скажу що з допомогою Президента Петра Порошенко ми перевели у Київ Таврійський національний університет, це провідний кримський вищий навчальний заклад. Я там голова наглядової ради. Там зараз навчається п’ять тисяч студентів і тисяча з них з Криму. За дорученням Президента та прем’єр-міністра нам передали колишню академію муніципального управління, де є два футбольних поля. Зараз ми домовилися з ректором і університет виділяє близько двадцяти мільйонів гривень. Також ведемо переговори з мером Києва Володимиром Кличком і хочемо там побудувати стадіон. Хай там грають чи дублери, чи юні футболісти ДЮСШ. Бо якщо «Таврія» потрапить до прем’єр-ліги то потрібно мати молодіжні команди. А все це необхідно завчасно готувати. Тоді у нас буде можливість розподілення навантажень. На Херсонщині буде грати основна команда, бо тут поряд Крим і уболівальники на матчі їздять. А в Києві  матимемо спортивний комплекс для молодіжних команд. У нас є бажання. Є земля і є гроші. Я не дуже афішую, але працюю наполегливо у цьому питанні. І якщо вдасться це зробити, то юнацьку футбольну школу «Таврія» розташуємо там. А основна команда буде грати тут на Херсонщині у Бериславі. А можливо скоро і у Криму. Життя покаже. Поживемо побачимо. Як кажуть китайці: «Не роби великих кроків бо штани порвуться. Зроби краще кілька маленьких». 

Нинішня сімферопольська «Таврія».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ