Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру підприємцю з Генічеська на Херсонщині 

15 вересня 2024 09:00
1,827
Поширити:
Фото: ЦЖР

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі підприємцю з Генічеська Херсонської області Євгену Маслаківському. Йому загрожує від 3-х до 5 років ув'язнення. 

Про це йдеться у тексті підозри, що оприлюднена на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, чоловік займався технічним обслуговуванням та ремонтом транспорту. 

Перебуваючи в окупованому Генічеську Херсонської області він незаконно зареєструвався індивідуальним підприємцем в єдиному реєстрі юридичних осіб РФ. 

5 травня 2023 року він уклав контракт із Головним управлінням Міністерства внутрішніх справ РФ на суму 1 мільйон 209 тисяч 600 рублів. Послуги полягали в технічному обслуговуванні транспорту. 

1 червня і 28 серпня 2023 року Маслаківський уклав контракт із “Херсон Автодор” на суму 111 тисяч 450 рублів та 331 тисяча 850 рублів. 

Також він укладав три контракти з окупаційною прокуратурою на суму 156 тисяч 500 рублів. 

Йому інкримінують частину 4 статтю 111-1 КК України “Провадження господарської діяльності у взаємодії із державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора”.

Чоловіку загрожує штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів або ув'язнення від 3-х до 5 років, із позбавленням права обіймати певні посади, або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років із конфіскацією майна.

  • Суд Одеси 1 квітня за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України дав 8,5 років в’язниці 39-річному підприємцю Максиму Філіну з російського міста Тула. З 2013 року він проживав у Лазурному на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів