Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру генерал-лейтенанту Збройних сил РФ: причетний до окупації Херсонської області 

25 серпня 2024 09:00
227
Поширити:
Фото: Evocation

24 серпня Служба безпеки України заочно оголосила підозру у веденні агресивних воєнних дій, вчиненою за попередньою змовою групою осіб 55-річному генерал-лейтенанту Збройних сил РФ Аркадію Марзоєву. Він причетний до окупації Херсонської області. 

Про це йдеться у тексті підозри, що оприлюднена на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, з 24 лютого 2022 року він керував підрозділами 22 армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту РФ на території Херсонської області та в Херсоні до 11 листопада 2022 року.

Аркадію Марзоєву підпорядковувались 11 полків. 

24 лютого 2022 року підпорядковані Марзоєву підрозділи військових РФ незаконно перетнули адміністративну межу Херсонської області з території  окупованого Криму в районі Чонгара, Каланчака та Чаплинки. 

Уночі 1 березня 2022 року окремі підрозділи російських військових увійшли до Херсона із західного боку та окупували місто.

З 2 березня 2022 року інші підрозділи наступали та вийшли на рубіж Скадовська, Голої Пристані, Херсона, Снігурівки, Нової Каховки та встановили повний контроль над Херсоном.  

Під керівництвом Марзоєва на території окупованої Херсонської області незаконно встановили блокпости на основних дорогах та шляхах постачання. На них військові РФ вилучали автівки місцевих жителів, проводили обшуки та незаконно затримували людей. 

Внаслідок бойових дій російських військових, під керівництвом генерала-лейтенанта, загинули та отримали поранення понад одна тисяча людей, серед яких жінки та діти. А також були пошкоджені цивільні об'єкти. 

Генерал-лейтенанту Збройних сил РФ Аркадію Марзоєву інкримінували частину 2 статтю 28 та частину 2 статтю 437 КК України. 

Йому загрожує ув'язнення від 10 до 15 років.

  • Служба безпеки України зібрала доказову базу на командувача Уральського округу військ росгвардії генерал-лейтенанта Володимира Спиридонова, який причетний до масових репресій проти цивільного населення під час окупації Херсонщини.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів