Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру двом окупаційним працівникам слідчих ізоляторів на Херсонщині 

09 вересня 2024 08:00
195
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі Дмитру Куцеконю та Миколі Стринадці. Вони працювали в слідчих ізоляторах під час окупації Херсона. 

Про це йдеться в текстах підозр, що опубліковані на сторінці Офісу Генерального прокурора.  

За даними слідства, уродженець Херсона Дмитро Куцеконь у липні 2022 року обійняв незаконну посаду молодшого інспектора 2 категорії слідчого ізолятора №1 окупаційного управління служби виконання покарань по Херсонській області. 

Зазначається, що він сприяв встановленню системи виконання покарань держави-агресора на території Херсонської області. 

Уродженець села Ульянівка Білозерського району Микола Стринадка обійняв  незаконну посаду в Дар'ївській виправній колонії № 10. Згодом він працював черговим помічником начальника слідчого ізолятора №1 окупаційного управління служби виконання покарань по Херсонській області. 

До 11 листопада 2022 року на своїй “посаді” чоловік стежив за розпорядком затриманих, контролював пропускний режим. 

Їм інкримінували частину 7 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає ув'язнення від 12 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Фото зі сторінки Центру журналістських розслідувань

  • Рада національної безпеки та оборони України запровадили санкції щодо окупаційних поліціянтів Херсонщини Олега Тютюрая, Олега Буховця, Івана Денисюка, Володимира Кальченка.
  • СБУ повідомила про підозру в колабораціонізмі трьом чоловікам. Вони обійняли посади в окупаційному Міністерстві внутрішніх справ РФ на Херсонщині.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів