Підтримати нас

СБУ повідомила про підозру депутату окупаційної думи Херсонщини 

23 липня 2024 21:15
206
Поширити:
Фото: ЦЖР

23 липня СБУ заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 54-річному уродженцю Бердянська Запорізької області Ігорю Чернію. Його обрали депутатом незаконної Херсонської обласної думи.

Про це йдеться в тексті підозри, що оприлюднили на сайті Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, Черній не пізніше 20 вересня 2023 року почав виконувати “обов'язки” депутата незаконної Херсонської обласної думи та члена фракції політичної партії “Єдина Росія”. 

Він проводив роботу з місцевими жителями окупованої території Херсонської області, з метою популяризації діяльності нелегітимної влади.

За інформацією Центру журналістських розслідувань, чоловік з 2014 по 2016 роки брав участь у бойових діях проти України. Російські окупанти нагородили його медаллю Міноборони РФ “За повернення Крима”. Після початку повномасштабного вторгнення військових РФ на територію України Черній воював проти ЗСУ. 

Йому інкримінували частину 5 статтю 111-1 КК України. Вона передбачає від 5 до 10 років ув'язнення із конфіскацією майна.

  • Прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя Херсонщини за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору.
  • У першому півріччі 2024 року у Херсонській області суди першої інстанції за участю прокурорів області ухвалили обвинувальні вироки стосовно 64 людей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів