Підтримати нас

Шахраї привласнили 250 тисяч гривень жителів Херсонщини на фейковому продажі авто

Вгору
Автор статті
31 березня 2024 16:24
214
Поширити:
Фото: rawpixel.com/Freepik

Двоє жителів Херсонської області втратили 250 тисяч гривень під час покупки автомобілів онлайн. За цими фактами поліція відкрила кримінальні провадження за статтею "Шахрайство".

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що до поліції звернувся 45-річний житель Херсона, який сподівався придбати автомобіль за розумною ціною. Він побачив привабливе оголошення, в якому продавець стверджував, що привозить авто з Польщі, чоловік, не підозрюючи обману, переказав 160 тисяч гривень за транспортний засіб. Проте після цього продавець припинив виходити на зв’язок.

Від такої ж схеми постраждав 47-річний житель Бериславського району. Він знайшов на сайті оголошення про продаж автомобілів з-за кордону, зв'язався з продавцем через месенджер, домовився про оплату і перерахував на його рахунок 90 тисяч гривень. Проте оголошення зникло з сайту, а номер продавця став заблокований, автомобіль чоловік так і не отримав.

  • Нещодавно стало відомо, що у соцмережах від імені популярної мережі супермаркетів зловмисники розповсюджують фейкові повідомлення про нібито можливість отримати тисячу гривень на банківську картку.
  • Також кіберполіція повідомила про новий вид шахрайства: надходять фейкові СМС, що містять фішингові посилання, через які люди переходять на підконтрольні шахраям ресурси. У повідомленнях йдеться про те, що прийшла посилка від імені відомого поштового сервісу.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ