Підтримати нас

«Розумні» зупинки не для Херсона

19 березня 2017 13:33
646
Поширити:

Доки керівництво нашого міста перебуває в роздумах, в інших українських містах вже крокують назустріч майбутньому. У Миргороді, що на Полтавщині, планують встановити “розумні” зупинки громадського транспорту з сонячними батареями та підземними контейнерами для сміття.

Цей проект міської ради став одним із переможців конкурсу в рамках спільного проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.  Як повідомила начальниця відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Миргородської міськради Тетяна Усик, інноваційні зупинки будуть встановлені на умовах співфінансування: 80% коштів надасть проект, а 20% – мерія.

– Нові об’єкти обладнають електронним табло руху транспорту, безкоштовним Wi-Fi та камерами відеоспостереження, будемо також розглядати можливість встановлення сонячних батарей для підзарядки мобільних пристроїв та систем підземного збору сміття, – розповідає чиновниця. – Наразі необхідно розробити та затвердити комплектацію зупинкових комплексів, а також провести відповідний тендер, який визначить виконавця робіт.
За словами Тетяни Усик, 2-3 “розумні” зупинки планують встановити у Миргороді вже цього літа.

І доки мешканці Миргорода радіють змінам, у Херсоні зупинку не можуть поділити підприємець та “Херсонтеплоенерго”. Стара та страшна зупинка громадського транспорту “прикрашає” Шуменський. І називається “зупинка Комкова”. Якийсь підприємець захотів її реанімувати і одночасно зробити там кіоск. Проте дозвіл на цю добру справу йому не підписали тепловики. Справа в тому, що на під зупинкою проходять дуже важливі комунікації, від яких залежить тепло в квартирах мешканців не одного будинку. Тому підприємцю пропонують змістити свій об’єкт на кілька метрів…

Ще 2015 року міські депутати своїм рішенням затвердили Програму розвитку мережі зупинок міського громадського транспорту Херсона на 2015-2017 роки. Планувалося, що в 2017 році на оновлення навісів та урн витратять 459 тисяч гривень. На що підуть гроші? На заміну старих навісів на нові. Ще урни хочуть встановити та таблички із розкладом руху громадського транспорту. Жодних інновацій в Програмі не прописано. Сумно.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів