Підтримати нас

Роздавала премії. На Херсонщині судитимуть бухгалтерку міськради

Автор статті
09 вересня 2021 09:13
858
Поширити:

Коли журналістам, громадським активістам або просто небайдужим громадянам іноді потрапляють до рук відомості з зарплатами і преміями українських чиновників, хочеться схопитися за голову від щирого здивування і навіть обурення.

Тому що в цих документах ми часто-густо бачимо цифри, які аж ніяк не відповідають статусу фахівців, що отримують такі захмарні гроші з відповідного бюджету.

Як правило, правоохоронні органи крізь пальці дивляться на подібного роду "дрібниці життя". Але зовсім по-іншому поставилися правоохоронці до бухгалтерки однієї з міськрад у Каховському районі.

Як з'ясували слідчі районної прокуратури, в 2018-2019 роках ця громадянка нароздавала премій собі і "близькому оточенню" з числа колег на суму майже в 750 тисяч гривень. Зроблено це було, як повідомляє прес-служба Херсонської обласної прокуратури, “всупереч нормативно-правовим актам та принципу ефективного використання фонду оплати праці”.

У прокуратурі також інформують, що досудове розслідування у кримінальному провадженні вже завершено.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі строком від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Більше новин Херсона читайте у нашому Телеграм-каналі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ