Підтримати нас

росіяни планують вивезти тварин із заповідника «Асканія-Нова», — Данилов

Vgoru
24 березня 2023 15:16
2,215
Поширити:

Значення «Асканії-Нова» для росіян зросло після звільнення Силами оборони України правого берега Херсонщини, коли на лівому зросла концентрація окупаційних військ. Окупанти тривалий час інспектували заповідник, поки там ще працювала українська адміністрація. Про це в ефірі Громадського радіо розповів Сергій Данилов, заступник директора Центру близькосхідних досліджень.

«Зараз у них, очевидно, дійшли руки до комплексу і вони будують нові плани на «Асканію-Нова». Озвучують, що в планах «розвиток туризму». Однак наскільки мені видається, з деяких їхніх рухів, то насправді вони готують викрадення тварин з «Асканії-Нова» і знищення парку заповідника та інституту. Тобто вони хочуть просто пограбувати заповідник», — розповів Данилов.

Раніше російські окупанти зареєстрували в державному реєстрі юридичних осіб рф біосферний заповідник «Асканія-Нова» і призначили його директором росіянина дмитра мещерякова. Про це співробітники заповідника дізналися 20 березня під час візиту до них гауляйтера області володимира сальдо і представника адміністрації президента рф сєргєя кірієнка. Фейковий «директор» уже встиг заявити, що збирається «розвивати» на заповідній території туризм.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів