Підтримати нас

Росіяни грабують місцевих на лівобережжі Херсонщини та не випускають їх евакуюватися

Vgoru
Автор статті
11 червня 2023 15:10
502
Поширити:

Після того, як у селах на тимчасово окупованих територіях Херсонщини рівень води почав знижуватися, окупанти взялися грабувати місцевих.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як ідеться в повідомленні, росіяни не пускають в населені пункти на лівобережжі Херсонщини місцевих та розграбовують їхні будинки.

“Люди покинули будинки після теракту росіян на Каховській ГЕС. Але зараз велика вода починає сходити, і місцеві хочуть повернутися додому. Проте росіяни закрили в’їзд до цих сіл та міст та активно розграбовують будинки. Зокрема, така ситуація в селі Велика Кардашинка Скадовського району. Росіяни грабують навіть будинки, де лишилися люди”, — написали в Центрі.

Також у Голій Пристані росіяни заблокували людей у місцевій школі. У них забрали паспорти та не відпускають додому.

Нагадаємо, що понад сотню людей з тимчасово окупованого лівобережжя Херсонщини евакуювали на підконтрольний Україні правий берег Дніпра. Ситуація на лівому березі в цілому критична. Окупанти не евакуюють населення. Підтопленими залишаються 14 населених пунктів на тимчасово окупованому лівобережжі.

У тимчасово окупованій Новокаховській громаді рівень води падає. Люди все частіше бачать загиблих через повінь тварин та непридатні для життя будинки. Найбільш критична ситуація в Корсунці, яка пішла під воду.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ