Підтримати нас

Російські спецслужби перевдягаються в цивільне та шукають своїх дезертирів. Гуменюк про ситуацію на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
Автор статті
04 листопада 2023 09:31
587
Поширити:

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області працівники російських спецслужб перевдягаються у цивільне та збирають інформацію поміж місцевих жителів, у тому числі про своїх дезертирів.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” розповіла керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

За її словами, в окупаційних військах процвітає дезертирство: військові, намагаються під виглядом місцевого населення виїхати із зони бойових дій під час евакуації.

Крім того, таким чином російські військові намагаються бути непоміченими, як Силами оборони України, так і місцевим партизанським рухом.

“Також знервованість загального особового складу, оскільки вони фактично не можуть навіть переночувати на одному і тому самому місці. Їм постійно треба змінювати локацію, вони відчувають, що населення не сприймає нав'язування “руського миру”, з яким вони прийшли. Вони розуміють проукраїнські настрої населення та їхню віру в те, що Сили оборони їх звільнять. Тому вони не можуть довіряти місцевим, перебуваючи поряд з ними у військовій формі”, – додала речниця.

Також Наталя Гуменюк повідомила, що військові РФ наразі готуються до зими.

“Вони усвідомлюють, що холоди можуть прийти дуже несподівано, десь в листопаді-грудні, оскільки зараз поки що на півдні погода досить тепла, нетипово тепла, і вона трошки розхолоджує, вибачте, на Каламбурі настрої окупантів. Але загалом, стратегічно, їх командування усвідомлює, що найближчі місяці їм доведеться проводити в умовах щільної оборони. Саме тому вони намагаються облаштувати собі майбутні гніздечка на цій ділянці місцевості” – сказала керівниця пресцентру.

Раніше Наталя Гуменюк повідомляла, що ЗСУ змусили російську армію відтягнути свої позиції на лівобережжі Херсонщини.

Інститут вивчення війни пише, що українські війська утримують позиції та продовжують наступальні дії на лівобережжі Херсонської області.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ