Підтримати нас

Родина з Херсонщини отримала квартиру в Чернігові

Вгору
Автор статті
29 лютого 2024 22:05
436
Поширити:

Сім'я, що виїхала з окупованої Голої Пристані Херсонської області, отримала в Чернігові квартиру.

Про це повідомляє Український Червоний Хрест.

Зазначається, що житло розташоване в модульному містечку.

Як розповідає Тетяна, родина виїжджала через Крим, через всю Росію. Вони проїхали 9 тисяч км за 9 днів.

Скриншот із відео

Чоловік показує фото, на якому їхній будинок майже до даху під водою через підрив окупаційними військами Каховської ГЕС. За його словами, вода найбільше прибувала 8-9 червня 2023 року.

“Житло повністю підтоплено. Нічого не залишилося. Все перемішалося: меблі, речі, телевізор”, – ділиться жінка.

  • 22 листопада 2023 року в Чернігові відбулось офіційне відкриття модульного містечка для внутрішньо переміщених осіб. Це 7 багатоквартирних двоповерхових будинків, де розміщено 112 квартир, які укомплектовані побутовою технікою та меблями для комфортного проживання.
  • 27 лютого 2022 року Голу Пристань та громаду окупували російські війська.
  • Після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС 6 червня 2023 року, Гола Пристань була затоплена на 85 відсотків. Орієнтовно до 50% затоплених будинків непридатні для проживання.
  • У місті окупаційна влада досі не дістала тіла загиблих з-під завалів будинків, які зруйнувала повінь. За офіційними даними, які відомі українській владі, у Голій Пристані загинуло 10 людей, проте реальна кількість загиблих може бути значно більшою.
  • Жителів Голопристанської громади, будинки яких були затоплені чи зруйновані, російські окупанти розмістили в базах відпочинку на окупованій Херсонщині, що призначені для проживання влітку.
  • Відомо, що в окупованій Голопристанській громаді орієнтовно проживає до 10 тисяч людей. У Голій Пристані залишилося до трьох тисяч населення.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ