Підтримати нас

Рівень води в Дніпрі в Херсоні увійшов в природне річище. Підтоплені лише два будинки

Vgoru
27 червня 2023 09:02
1,853
Поширити:

На ранок 27 червня рівень води в Дніпрі в Херсоні увійшов в природне річище. Коливання рівня відповідають природним коливанням цієї пори року.
Підтопленими залишаються два населені пункти (два будинки) на правому березі Дніпра.

Про це повідомляє ДСНС України.

Протягом минулої доби рятувальники відкачали 17 тис. 600 тонн води з 78 підвалів та будинків, з початку робіт відкачали понад 301 тис. 8 тонн води з 867 будинків та підвалів.

Минулої доби підвезено 63 тонни води, з початку робіт – 798 тонн води.

Нагадаємо, Станом на 27 червня ситуація щодо підтопленої Голопристанської громади майже не зазнала змін, рівень води сягає 1 метра, наразі залишаються під водою центральна та східна частини міста Гола Пристань. Відтоку води не помічено. Жителі мікрорайонів самотужки доставляють питну воду з приватних садиб через відсутність водопостачання в багатоквартирних будинках.

Упродовж останніх днів до селища Козацьке та села Веселе доставили 18 тисяч 400 літрів питної води завдяки міжнародній місії ЮНІСЕФ. Також волонтери роздали дві тонни кормів для собак та котів.
Раніше, для населення Херсонщини доставили 45 тонн води, з них питної 36 тонн та 9 тонн технічної води. 20 тонн води отримали мешканці Тягинської громади, Благодатівки, Малої Сейдемухи, Новогреднєва. Нововоронцовська громада також отримала 18 тисяч літрів питної води. До Трудолюбівки доставили допомогу від Дитячого фонду ООН (UNICEF).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ