Підтримати нас

Рідні незаконного засудженого на лівобережжі Херсонщини керівника залізниці, звернулися до Червоного Хреста. Що відомо

04 липня 2024 16:51
174
Поширити:
Олександр Керкеша
Олександр Керкеша. Фото: пропагандистські канали

На початку червня 2024 року рідні незаконного засудженого на лівобережжі Херсонщини керівника Херсонської дистанції колії Одеської залізниці АТ “Укрзалізниця” Олександра Керекеши звернулись із запитом до Червоного Хреста. Однак відповіді досі не отримали. 

Про це повідомили на сторінці Медійна ініціатива за права людини, зі слів невістки Олександра Вікторії.

За її словами, здоров’я чоловіка значно погіршилося.

Також близькі Олександра звернулися по допомогу до адвокатки на окупованій території. Вона виставила їм рахунок 50 тисяч рублів. Але не дала жодних гарантій, що зможе бачитися з підзахисним. Через це рідні відмовилися від її послуг.

Останній лист рідні отримали наприкінці травня цього року. Він був адресований колезі, колишньому працівнику залізниці, одному з тих, хто в окупації свідчив проти Олександра Керекеши. 

У листі чоловік пише, що не тримає зла на колегу і просить його передати ліки та речі, йдеться в повідомленні. 

“Можливо, цьому працівнику чи його родині погрожували й він вимушено розповів росіянам усе, що відбувалося в перші дні повномасштабного вторгнення, – міркує Вікторія.
  • 7 червня з окупаційних ЗМІ стало відомо, що на окупованій території Херсонської області Олександру Керекешу незаконно засудили та призначили 6,5 років позбавлення волі. З відбуванням першого року у в'язниці, 5,5 – у виправній колонії суворого режиму. 
  • Російські окупанти викрали його 13 вересня 2022 року. Спочатку чоловіка утримували в Херсоні, а звідти перевезли до Каланчака. Потім перемістили до Чонгара.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів