Підтримати нас

Рятувальник з Білозерки на Херсонщині отримав орден “За мужність”

19 червня 2024 19:13
345
Поширити:
Фото: ГУ ДСНС Херсонської області

В Києві Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко вручив орден “За мужність” рятувальнику  з Білозерки Херсонської області Олександру Костенку.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Херсонській області.

У дописі зазначається, що Костенко майже 25 років працює в ДСНС. 

За словами рятувальника, наразі через обстріли окупаційними військами працювати стало важче.

“Був у мене випадок, коли під час гасіння пожежі у селі Дніпровському (ред. російський) безпілотник скинув вибухівку, я дивом залишився цілий, але отримав контузію”, – додав він.

 Також надзвичайник пригадав ліквідацію наслідків загоряння в Приозерному, де палав навчальний заклад через атаку безпілотниками типу “Shahed”. Там рятувальникам вдалось визволити з-під завалів чоловіка. 

  • Орден “За мужність” це державна нагорода України, яка вручається для відзначення військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та інших людей за особисту мужність та героїзм, виявлені при рятуванні людей, матеріальних цінностей під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, у боротьбі зі злочинністю, а також в інших випадках при виконанні військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних з ризиком для життя.
  • Сергій Чорний – полковник служби цивільного захисту ДСНС. На пенсію вийшов у 2020-му з вислугою 39 з половиною роки, але продовжує працювати й досі. З розповіді Сергія Михайловича журналістка “Вгору” дізналася про особливості роботи пожежників від радянських часів по сьогодні.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів