Підтримати нас

«Ракетою» – на Кінбурнську косу

16 червня 2017 08:00
622
Поширити:

13 червня стартували нові водні рейси, які сполучають сусідні обласні центри з Кінбурнською косою, що в Миколаївській області. Посадка пасажирів у Миколаєві здійснюватиметься на нижньому БАМі в центрі міста. Катер на підводних крилах доставлятиме пасажирів на новий причал біля самого краю коси. Із Херсона катер, швидше за все, відправлятиметься від центральної набережної. Повноцінний запуск рейса анонсований на двадцяті числа червня. Протягом цього часу буде сформована вартість квитка і зручний для відпочивальників графік.

Запуск нового водного маршруту є наслідком співпраці Херсонської та Миколаївської ОДА спільно з компанією «Нібулон». За словами голови Херсонської ОДА Андрія Гордєєва, це надасть можливість збільшити туристичний потік в обох регіонах, адже до цього краєвиди й унікальні природні об’єкти Кінбурна були малодоступними через відсутність зручної дороги на суходолі. «Переконаний, що завдяки такому комфортному сполученню нам вдасться залучити на відпочинок до Херсонщини ще більше туристів, ніж минулого року. А це не менше, ніж 3,5 млн відпочивальників», — зазначив Гордєєв.

Наразі на Кінбурнській косі для туристів доступні кілька екскурсій: відвідування окремих локацій Національного природного парку «Білобережжя Святослава», в тому числі пам’ятник Суворову, вівтар Ахілла, шпиль Кінбурнської стрілки. Екскурсоводи розкажуть про історію парку, Дніпро-Бузький лиман, Ягорлицьку затоку, Чорноморський біосферний заповідник, а також bird watching — спостереження за птахами у природі. Кінбурнська коса є чудовим місцем для фотозйомки пейзажів, адже тут доступні краєвиди моря, солоних і прісних озер, піщаних масивів та лісів з різноманітною флорою і фауною.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ