Підтримати нас

Радіаційна обстановка на території Херсонської області за березень 2018 року

21 квітня 2018 02:00
607
Поширити:

Структурними підрозділами Херсонського ЦГМ ведеться постійний моніторинг радіоактивного забруднення навколишнього середовища. Визначаються наступні показники радіаційного забруднення:

- потужність експозиційної дози гама-випромінювання (гама-фон),
- сумарна β-активність атмосферних випадінь.

Спостереження за потужністю експозиційної дози гама-випромінювання проводиться щоденно о 09 год. літнього часу на спеціально обладнаних місцях метеомайданчиків 
(А Херсон, Каховська ГМО, МГ Генічеськ, М Бехтери, М Н. Сірогози , М В.Олександрівка , МГ Хорли , М Асканія Нова).

В березні 2018 року, на пунктах спостережень, що знаходяться на території Херсонської області, було проведено 248 вимірів ПЕД гама-випромінювання. Мінімальні значення ПЕД становили – 8-10 мкР/год, максимальні – 13-16 мкР/год. Наведені дані свідчать про те, що радіаційний фон на всій території області є сталим та знаходиться в межах доаварійних рівнів. Середнє значення потужності експозиційної дози гама – випромінювання на території Херсонської області в березні 2018 року – 11 мкР/год.

Каховська ГМО проводить контроль проб радіоактивних випадінь із атмосфери. 

Сумарна бета-активність атмосферних випадінь в березні 2018 року складала в середньому по Херсонській області – 1,8 Бк/м2/за добу. Мінімальні значення коливалися в межах 1,1 – 1,2Бк/м2/за добу, а максимальні 1,9 – 2,0 Бк/м2/за добу. 

За контрольований період різких коливань величини сумарної бета-активності не спостерігалося.

Екстремально високим значенням (ЕВЗ) радіоактивного забруднення вважається щільність радіоактивних випадінь по результатах першого виміру після відбору проби – 110 Бк/м2/ за добу і вище.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ