Підтримати нас

"Путлер капут": в анімації, яка здобула перемогу на кінопремії "Золота Дзига", взяв участь херсонський аніматор

Vgoru
Автор статті
24 вересня 2023 11:32
1,292
Поширити:

Збірка "Путлер капут" режисера Микити Лиськова здобула перемогу в номінації "Найкращий анімаційний фільм” української кінопремії "Золота Дзиґа". У створенні роботи взяв участь аніматор із Херсона Андрій Польшин.

Про це повідомила Українська кіноакадемія.

Як розповів “Вгору” Андрій Польшин, мікросюжет для анімації митцю підказала подруга, а анімацію він зробив самостійно.

Анімація Андрія Польшина. Скриншот з мультфільму "Путлер капут!"

Він каже, що з початком війни режисер анімаційного кіно Микита Лиськов оголосив флешмоб "Путлер капут!". За умовами будь-який аніматор міг надіслати режисеру 10-секундну анімацію-фантазію про те, як би автор вбив Путіна. З цих робіт і планувалося зробити збірку.

“Оскільки я в той час перебував в окупованому Херсоні, то для мене це було своєрідним засобом не з'їхати з глузду від того, що відбувалося в моєму рідному місті”, – розповів Андрій Польшин.

Аніматор вважає, що ця робота перемогла в номінації "Найкращий анімаційний фільм”, тому що ця колективна робота є відбитком того часу – початку війни:

“І поза тим, що різні автори перебували і в Україні й ні, усі відчували подібні емоції. Це й виразилося у збірці "Путлер капут". 

Фільм поки що не видалений з інтернету, посилання на перегляд тут.

*"Золота дзиґа" – найвища українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографа. Заснована 2017 року Українською кіноакадемією.

Нагадаємо, працівники Херсонського художнього музею ідентифікували вже 60 творів мистецтва, які викрали росіяни минулого року. Шістдесятою роботою, яку розпізнали, стало полотно херсонського живописця і графіка Георгія Петрова “Дощ. Вулиця в Херсоні” 1992 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ