Підтримати нас

Пропагандист Скотт Ріттер, який підтримує збройну агресію РФ, знову має проблеми із законом

08 серпня 2024 16:58
284
Поширити:
Фото David Kidwell/AP

7 серпня Федеральне бюро розслідувань провело обшук у будинку колишнього майора морської піхоти та інспектора ООН зі зброї в Іраку, який коментує події в російських пропагандистських медіа Скотта Ріттера. 

Про це йдеться на сторінці “New York Post”.

Зазначається, що речниця ФБР підтвердила кореспондентам видання про те, що агенти провели рейд у рамках федерального розслідування, яке ще триває. Інших коментарів вона не надала. 

Пропагандист Скотт Ріттер повідомив журналістам про те, що такі дії пов'язані із потенційними порушеннями закону про реєстрацію іноземних агентів. 

Також у матеріалі зазначається, що нещодавно Державний департамент США конфіскував його паспорт, коли він намагався полетіти до РФ на конференцію. 

  • Російська та білоруська пропаганда подають Скотта Ріттера як військового аналітика, офіцера розвідки Корпусу морської піхоти у відставці.
  • Кореспонденти “Вгору” розповідали про те, що американець Скотт Ріттер незаконно відвідав окупований Генічеськ на Херсонщині у супроводі співробітників ГРУ РФ. Так він та інші пропагандисти готуються до незаконних виборів, які хоче провести російська влада на окупованих територіях.
  • У 2011 році американський суд визнав його винним у педофілії. Ріттер провів у в’язниці три роки.
  • З 2019 року Скотт Ріттер співпрацює з RT (Russia Today), з’являється в ефірах та дає їм коментарі, а російські медіа беруть відео з його ютуб-каналу або з каналів, де він дає коментарі, як з іноземних джерел. Його публікують “РІА Новини”, “Російська газета”, де він у тому числі заперечував масове вбивство росіянами українців у Бучі.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів