Підтримати нас

Прокуратура Херсонської області повернула державі майно вартістю майже 90 млн. грн.

Автор статті
08 квітня 2019 06:00
686
Поширити:

Південно–західний апеляційний господарський суд задовольнив позов прокуратури Херсонської області в інтересах держави, визнав незаконними й скасував рішення виконавчого комітету Білокриницької селищної ради щодо видачі правовстановлюючих документів на майновий комплекс ПАТ «Державна продовольчо – зернова  корпорація України».

Цим же рішенням визнано недійсними та скасовано свідоцтва про право приватної власності на майновий комплекс – «Білокриницький комбінат хлібопродуктів» вартістю 28 823 067,93 грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області.

Крім того,  рішенням господарського суду Херсонської області задоволено позов прокуратури Херсонської області в інтересах держави, визнано незаконним та скасовано рішення виконавчого комітету Голопристанської міської ради від 28.12.2011 № 170 «Про оформлення права власності та видачу ПАТ «Державна продовольчо–зернова  корпорація України» свідоцтва про право власності на об'єкт нерухомого майна – будівлі і споруди філії Публічного акціонерного товариства «Державна продовольчо – зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» по вул. Елеваторній, 1,  у м. Гола Пристань».

Цим же рішенням визнано недійсним та скасовано свідоцтво про право приватної власності на будівлі і споруди філії ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Голопристанський елеватор» вартістю 14 195 890 грн.

Аналогічно виконано рішення господарського суду Херсонської області від 18.12.2018, яким скасовано свідоцтва на право власності на майновий комплекс «Великолепетиський елеватор вартістю 46 628 381,90 грн. за ПАТ «Державна продовольчо - зернова корпорація України», про що внесено відповідні відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Прокуратура області зверталась  до суду в інтересах держави на тій підставі, що через прийняття органами місцевого самоврядування незаконних рішень та протиправне оформлення права власності за ПАТ «Державна продовольчо – зернова корпорація» майно вибуло з державної власності.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ