Підтримати нас

Про геноцид і «понеділки»

Автор статті
17 червня 2016 11:03
223
Поширити:

Минулої п’ятниці, 10 червня, депутати облради зібралися на пленарне засідання.

У порядку денному – 38 питань. Перед їх розглядом депутати озвучили свої звернення.

Про гріхи та пільги

Найфеєричнішим виступом став спіч голови фракції “Батьківщина” Юрія Одарченка.Він почав із цитування нещодавно померлого Мохамеда Алі. А саме: “Ми не знаємо, скільки відміряно кожному з нас. Але той час, що є в мене, я витрачу на добрі справи”. Потім додав, що легендарному спортсмену пощастило, що він не був депутатом і головою облради.

До чого це було казати – невідомо. Але далі пішли заяви про геноцид села через “не таку” децентралізацію. І звинувачення Андрія Путілова у підготовці до виборів і необхідність звітувати Порошенку. Наостанок Юрій Одарченко звернувся до депутатів: “Ви взяли на себе великий гріх”. Голова фракції продовжив виступ навіть після того, як вимкнули мікрофон. Зриваючись на крик, він все ж сформулював свої вимоги – відмінити план об’єднання громад і розробити новий. Голова облради відмовлявся виносити пропозицію на голосування. Мовляв, її на комісіях депутати не розглядали. Тоді Юрій Одарченко знову перейшов на крик. Питання все ж включили до порядку денного. Але обранці його не підтримали.

У Херсонській області перевізники відмовилися возити пенсионерів-дачників на пільгових умовах. Про це заявила депутат обласної ради, секретар комісії із питань соціального захисту та охорони праці, голова фракції “УКРОП” Оксана Булахова:

– У деяких містах передбачили в місцевих бюджетах видатки на компенсацію пільгового проїзду. На Херсонщині це зробили у Каховці, Гопрах і Олешках. Усього 5,2 мільйони гривень.

У бюджеті Херсона передбачили лише 520 тисяч гривень. А потрібно 2,5 мільйони.

– Перевізники також несуть збитки. Нескінченно так тривати не може. Автопідприємствам не вистачає коштів на придбання палива, мастила, запчастин, гуми, – заявила Оксана Булахова.

Вона запропонувала комісії обласної ради з питань транспорту залучити до роботи херсонський виконком і кілька департаментів області та міста. І знайти спільне рішення проблеми.

Голова облради Андрій Путілов здивувався, що депутат не звернулась спочатку до нього. Мовляв, він би допоміг. І пообіцяв усіляку підтримку.

На сесії озвучили звернення депутатів з Каховки. Там існує кілька кримінальних проваджень відносно місцевих посадовців. Проте районний прокурор не дає їм ходу. І утискає підприємців. Під зверненням підписалися депутати усіх політичних фракцій, окрім “Солідарності”. Обласний прокурор пообіцяв взяти на контроль резонансну заяву.

Згадали і про аграріїв. Народні обранці звернулися до Кабінету міністрів. І висловили свою підтримку законопроекту, яким закупівельна ціна на молоко підвищується до 4 грн. за літр. Інакше селянам не вижити.

Усім оцінки

Після звернень порядок денний все ж затвердили. Відтепер щороку будуть оцінювати діяльність керівників комунальних підприємств. Процедура буде з трьох етапів: відгук про діяльність керівника, звіт його, лист від трудового колективу. Все це розглядатиметься на засіданні комісії. І все це готуватимуть підрозділи ОДА та облради. Тобто жодного незалежного аудиту чи думки від сторонніх спеціалістів. Та й цікаво, який колектив напише, що їх керівник – поганий?

У Херсоні з’явиться новий медичний заклад. Лікарню залізничників перетворять на комунальний заклад “Обласна лікарня відновного лікування”.

Потім депутати звернулися до облдержадміністрації із проханням передати державну авіаційну компанію “Херсон-Авіа” до власності територіальних громад. Ще одне звернення адресоване Міністерству соціальної політики. Депутати просять ліквідувати Чорнянський геріатричний пансіонат.

Про принципи

Ще три питання підготував для розгляду Юрій Одарченко. Він запропонував звернутися до Верховної Ради із вимогою виділити кошти на місцеві ПТУ, підняти соціальні стандарти та індексувати доходи населення на рівень інфляції. Колеги назвали такі заяви популістськими і не підтримали звернення .
Федерації футболу України передали приміщення на Таврійському під комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу.

Наприкінці засідання Юрій Одарченко знову повернувся до розробки нового плану об’єднання громад. Головуючий запевнив депутата, що питання важливе, і обов’язково почнуть над ним працювати. На резонне питання, коли, Андрій Путілов відповів: “Із завтрашнього понеділка”. Ось так і працюють народні обранці.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ