Підтримати нас

Про дачі та море треба забути. У нашій землі сотні мільйонів мін

Автор статті
19 липня 2023 11:17
1,396
Поширити:

В інтерв’ю медіаплатформі «Вгору» керівник групи розмінування Херсонської області від ДСНС України Олександр Дворецький порадив херсонцям забути на певний час про поїздки на дачі, про море, а просто набратися терпіння та берегти своє життя. Бо розмінування — то справа довга і кропітка:

«Поки не буде обстежено, ніяких городів, ніяких берегів моря. Русня однозначно чекає, що наші хлопці прийдуть і їх «розмотають». І вони надзвичайно бояться наших хлопців. Вони замінували все. У них святого нічого немає, їм немає різниці, які міні ставити — заборонені, незаборонені. Зрозумійте, що за Союзу наробили цих інженерних мін сотні мільйонів. Вони все звозять сюди, у нашу землю. Сотні мільйонів — і все воно в нашій землі».

Щодо стану мінної небезпеки після підриву Каховської ГЕС, сапер каже, що потужна течія повідривала досить невеличкі якорі мін ЯРМ, якими росіяни заміновували акваторію. Усе, що несло найбільшу небезпеку, або здетонувало, або сапери знешкодили. Але нанесло настільки багато мулу, що міношукач не в змозі обстежити цю товщу в 1,5 метра, він бачить вглиб, в основному, орієнтовно, на 30-40 сантиметрів.

«Треба при будь-яких земляних роботах, розборі завалів, розуміти, що там потенційно може щось бути, — застерігає Олександр Дворецький. — Я не знаю, що вода принесла. Чесно. І з огляду на ситуацію, у якій ми живемо, треба думати, що вона принесла небезпеку».

Нагадуємо, що після повені підрозділи Нацгвардії перевірили 113 га територій Херсонщини на вибухонебезпечні предмети, машинами механізованого розмінування очищено понад 62 га землі, розмінування Херсонщини триває.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ