Підтримати нас

Примусово евакуюють та забирають дітей в Білозерській громаді на Херсонщині – місцева влада спростовувала російський фейк

29 липня 2024 13:07
334
Поширити:
Херсонська область
Фото "Вгору"

“Організація російського підпілля” розповсюджує інформацію нібито українська влада примусово евакуює до Миколаєва людей із Правдиного Білозерської громади Херсонської області, а в Миролюбівці забирають дітей у місцевих жителів, які відмовляють виїжджати.

Проте у коментарі “Вгору” старости Миролюбівки Андрій Федак і Правдиного Любов Шевченка розповіли, що примусової евакуації в цих населених пунктах немає.

Андрій Федак зазначив, що у Миролюбівку навпаки приїжджають люди з більш небезпечних регіонів. Зараз у селі проживає понад тисячу людей, з них близько 425 переселенців. 

Також Федак розповів, що у Миролюбівці є світло, вода й газ. Можливі лише аварійні відключення.

За словами Любові Шевченко, до селища Правдине також евакуюються люди. Станом на липень 2024 року там проживає 817 людей, із них 80 переселенців.

Вона додала, що в селищі є світло та газ. Складною залишається ситуація з водою, її підвозять.

  • Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України з метою посилити паніку, нещодавно одним з таких “фейків” і стала евакуація державних службовців із Херсона. Також неодноразово російські окупанти поширювали інформацію нібито про наступ на правобережжя.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів