Підтримати нас

Прикордонники виявили браконьєра та 6 браконьєрських пасток

14 травня 2020 11:19
363
Поширити:

У четвер, 14 травня, під час патрулювання узбережжя Чорного моря в рамках проведення спеціальних профілактичних заходів «Нерест 2020» в районі населеного пункту Чорноморка, що на Миколаївщині,  прикордонники Херсонського загону виявили факт здійснення незаконного вилову водних живих ресурсів.

Про це повідомив помічник начальника прикордонного загону-начальник прес-служби Іван Шевцов.

Громадянин України за допомогою двох креветочних ятерів здійснив виловив понад 2 тисячі креветок, 36 рибин бичка та 160  рибин атерини. Браконьєра разом із здобиччю та забороненими знаряддями лову прикордонники передали правоохоронцям, адже в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом».

Ще чотири браконьєрські пастки без водних живих ресурсів сьогодні вночі виявили прикордонники на Херсонщині. Два кревечочних ятері військовослужбовці виявили неподалік від Скадовська, а дві ліскові сітки неподалік від Хорлів. Заборонені знаряддя лову передані співробітникам ДФС.

За грубе порушення правил рибальства громадяни несуть адміністративну відповідальність та можуть бути оштрафовані на суму від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. А у випадку незаконного зайняття рибним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, громадяни несуть кримінальну відповідальність та можуть бути позбавлені волі на строк до трьох років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ