Підтримати нас

Правоохоронці оголосили підозру військовому РФ: зґвалтував неповнолітню в окупованих Олешках на Херсонщині

25 травня 2024 17:51
212
Поширити:
Фото: Pexels

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в жорсткому поводженні із цивільним населенням 33-річному Олексію Нємцову. Він служить у 126-й окремій гвардійській Горлівській Червонопрапорній, ордена Суворова бригади берегової оборони, військова частина №12676. 

Текст підозри опублікували на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у грудня 2022 року Нємцов перебував в окупованих Олешках на лівобережжі Херсонщини. У цей час разом з іншим невстановленим військовим РФ зустріли на вулиці 15-річну дівчину. Вони наказали їй зупинитися. Потім з'ясував її вік і перевірив телефон. Не знайшовши відомостей про співпрацю із ЗСУ, він став цікавитися особистим життям дівчини та пропонувати матеріальну допомогу. Тоді повз проходили місцеві жителі, тому Нємцов відпустив дівчину. 

3 січня 2023 року близько 15:00 Нємцов поблизу кафе «У Наталі» знову побачив неповнолітню. Погрожуючи зброєю, він змусив дівчину сісти в машину і відвіз до будинку за невідомою адресою та зґвалтував. Коли дівчина виходила з будинку, то солдат, який залишився на вулиці, навів на неї зброю. У цей час Нємцов вийшов і наказав її пропустити. 

Чоловіку загрожує ув'язнення на строк від 8 до 15 років або довічне позбавлення волі.

  • Раніше суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни військового РФ Олександра Рубанова. Йому призначили 11 років позбавлення волі. У березні 2022 року засуджений на території Бериславського району, погрожуючи ножем, зґвалтував жінку.
  • Також суд визнав винним у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовця 94-го полку оперативного призначення росгвардії Владіка Небієва. Йому призначили 12 років позбавлення волі. У липні 2022 року під час окупації правобережжя Херсонщини уродженець Дагестану систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство над жителькою Великоолександрівської територіальної громади. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів