Підтримати нас

Пожежні пристрасті кохання в Каховці

Автор статті
22 липня 2020 12:59
869
Поширити:

Безробітний холостяк з Каховки Віктор Б. днями отримав 5 років позбавлення волі за навмисний підпал будинку коханої.

Ця подія сталася на початку вересня минулого року. Мати-одиначка Світлана К. разом з маленькою донькою вечеряли та збиралися спочивати, через спеку вікна були розчинені. Раптом, десь о 20.30 годині, жінка почула гавкіт собаки та  гучний стук у протимоскітні сітки вікон спальні та кухні.  Визирнула й побачила Віктора, який бив по них битою, а в руках тримав пластикову пляшку з рідиною. Жінка запідозрила, що чоловік намагається пробити сітки та кинути в кімнату запальну суміш. Тому миттєво зачинила вікна, але вони спалахнули зовні. Світлана вискочила на вулицю, стала  гасити пожежу. Про себе навіть не думала, хвилювалася за дитину, щоб та не перелякалася та не постраждала. Майже одночасно сусіди прибігли, допомогли впоратися з полум’ям. А Віктор одразу втік через городи.

На суді молодик свою вину визнав частково. За його версією, він любить Світлану, та між ними часто виникали конфлікти через її неналежну поведінку. У той вечір, 06.09.2019 р., він проник до її подвір'я та спостерігав під вікнами, чи є в будинку її інший коханець. Дуже нервував, палив цигарки, недопалки кидав навсібіч,  можливо, тому  вікна в будинку запалали він тих його недокурків.

Але його слова спростували як свідки, так й експерти.

Зокрема, сусіди розповіли, що зі своїх подвір’їв бачили силует чоловіка, він ходив під вікнами Світлани та чимось бризкав на будинок, а потім побачили спалах. Саме тому вони швидко відреагували на загоряння -  набрали у відра води та кинулися сусідці на допомогу. 

Співробітники державної служби України з надзвичайних ситуацій, які оглядали будинок одразу після пожежі, засвідчили: на стінах біля вікон були масні плями та чувся запах паливно-мастильної рідини. Також під одним з пошкоджених вікон знайшли обвуглені залишки пластика та кришку від цієї пляшки.

А експерт зауважив, що недокурки не могли спричинити таких пошкоджень. Тобто, цитуємо,-  «були створені умови для загоряння, а саме використані засоби для підпалу».

Тому 14 липня 2020 року суддя Каховського міськрайонного суду Ірина Батовріна визнала ревнивця винним за ч.2 ст. 194 Кримінального Кодексу України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна шляхом підпалу, - карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років). Та призначила йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Однак Ірина Батовріна врахувала, що молодик раніше не судимий, щиро каявся, ще на досудовому слідстві повністю компенсував постраждалій матеріальні збитки (8 641 грн.), погодився сплатити коханій 5 000 гривень моральної компенсації. Та й Світлана не наполягала на його ізоляції від суспільства. Тому  суддя звільнила чоловіка від відбування покарання з іспитовим строком на три роки. Але зобов’язала також сплатити ще на користь держави витрати за експертизи в загальній сумі 14 287,91 грн., та три роки поспіль регулярно з’являтися для реєстрації в службу пробації; повідомляти там про зміну місця проживання, роботи й не виїжджати за межі України без їх погодження.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ