Підтримати нас

Повідомлено про підозру трьом жителям Херсонщини, які брали участь у незаконних виборах

Вгору
Автор статті
04 березня 2024 17:25
258
Поширити:

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі трьом жителям Херсонщини, які організовували та брали участь у незаконних виборах на окупованій території Херсонської області.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, одна із підозрюваних у травні 2023 року обійняла посаду голови Горностаївської територіальної незаконної виборчої комісії. Вона організовувала проведення нелегітимних виборів на окупованій території та формувала дільничні виборчі комісії.

Також жінка розміщувала агітацію із використанням російської символіки. 

Двоє інших підозрюваних чоловіків у серпні 2023 року зареєструвалися «кандидатами у депутати» від політичних партій РФ – “Єдина Росія” та «Справедлива Росія – патріоти – за правду”. Також вони балотувалися до незаконних органів: ради депутатів міського округу міста Нова Каховка та Херсонської обласної думи І скликання.

Один із кандидатів закликав брати участь у нелегітимних виборах та голосувати за проросійських політиків. Інший – під час засідання незаконної сесії був обраний Головою ради депутатів міського округу міста Нова Каховка І скликання.





Їм загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • До суду скерували обвинувальний акт щодо трьох жительок Херсонщини, які взяли участь у проведенні незаконних виборів під час окупації Херсона.
  • Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораціонізмі жительці Херсона 41-річній Тетяні Ясенчук, яка брала участь у проведенні незаконного референдуму про приєднання Херсонської області до РФ.
  • Станом на 4 березня Національна поліція України розпочала 3 тисячі 725 кримінальних проваджень за фактом колабораційної діяльності. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ