Підтримати нас

Повідомили про завершення досудового розслідування щодо окупаційного ексголови громадської ради на Херсонщині

20 липня 2024 14:03
239
Поширити:
Фото: ЦЖР

СБУ повідомила про завершення досудового розслідування щодо ексголови окупаційної громадської ради військово-цивільної адміністрації Херсонської області Володимира Овчаренка.

Про це йдеться на сайті Офісу Генерального прокурора.

Зазначається, що доказів зібраних під час досудового розслідування достатньо для скерування його справи до суду. 

Служба безпеки України повідомляла чоловіку про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. 

У тексті підозри йшлося, що 7 липня 2022 року під головуванням Овчаренка в актовій залі Херсонського державного університету пройшов громадський форум “Ми разом з Росією”. На цьому заході шляхом незаконного голосування ухвалили доктрину під назвою “Російський Херсон”, яка передбачала приєднання Херсонської області до РФ.

Окрім цього, під керівництвом чоловіка окупаційний орган влади відкрив приймальні нібито для звернень та консультацій місцевих жителів у Генічеську, Скадовську, Бериславі, Каховці, Новій Каховці, Голій Пристані, Новотроїцькому, Білозерці, Чорнобаївці та Таврійську.

Овчаренку загрожує від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без.

  • За інформацією Центру журналістських розслідувань, Володимир Овчаренко – уродженець Олександрії Кіровоградської області, житель Херсона та директор і співзасновник ТОВ "Завод пакувальних матеріалів "ЗУМ".
  • За даними руху Чесно, Володимир Овчаренко був депутатом Херсонської облради від Комуністичної партії України. У 2006 та 2007 роках балотувався до Верховної ради України від КПУ, але не був обраний. У 2010 році був обраний депутатом до Херсонської облради від КПУ. На момент виборів був головою постійної комісії з питань бюджету та фінансів.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів