Підтримати нас

Повідомили про підозру в колабораціонізмі двом ексспівробітникам ДСНС із Херсонщини

23 липня 2024 18:19
391
Поширити:

Служба безпеки України заочно повідомила про підозри у колабораціонізмі двом ексспівробітникам Головного управління ДСНС у Херсонській області Андрію Романову та Віталію Галичу. 

Про це йдеться на сторінці Центру журналістських розслідувань.

За даними слідства, Андрій Романов не пізніше 1 вересня 2022 року обійняв посаду начальника державної пожежно-рятувальної частини №3 Херсонського міського управління окупаційної служби у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих Херсонської області.

До того як він обійняв незаконну посаду, працював заступником начальника 1 державної пожежно-рятувальної частини 1 державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС Херсонської області. 

Його звільнили 31 серпня 2022 року. 

Галич Віталій працював головним фахівцем відділу ресурсного забезпечення Головного управління ДСНС в Херсонській області. 

Його звільнили наказом від 15 грудня 2022 року. 

Не пізніше 1 липня 2022 року Галич обійняв незаконну посаду головного спеціаліста матеріально-технічного забезпечення апарату управління окупаційної служби.

Зазначається, що вони отримали наказ щодо виїзду з окупованої території Херсонської області, але не виконали його.

Чоловікам загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

  • Заочну підозру в державній зраді й колабораціонізмі отримав 45-річний житель Херсона Олексій Пшик, який працював начальником 3-го державного пожежно-рятувального загону головного управління ДСНС України в Херсонській області.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів