Підтримати нас

Померла вихованка херсонського інтернату після повернення з окупованого Криму

Вгору
Автор статті
06 березня 2024 18:43
1,331
Поширити:

Під час окупації правобережжя Херсонщини Анастасію разом з іншими вихованцями інтернату незаконно вивезли до анексованого Криму. У лютому 2024 року її вдалося повернути на підконтрольну Україні територію. Однак 6-річна дівчинка померла в лікарні.

Про це на своїй сторінці повідомив пресвітер Православної Церкви України Сергій Шульц.

Як написав Сергій, дівчинка мала інвалідність, тому до повномасштабного вторгнення Росії перебувала в інтернаті для малюків. Коли російська армія захопила область Анастасію не вдалося вивезти з окупованого міста.

“Якийсь час дітей ховали від окупантів, але стараннями зрадників на чолі з Сальдо дітей викрали та вивезли до Криму. Що було з ними потім, мені невідомо”, – додав пресвітер.

За його словами, Анастасію повернули у важкому стані, вагою 15 кілограмів. Через це дівчинка з батьками перебувала в лікарні. 

4 березня 2024 року Анастасію поховали. Сергій Шульц попросив отця Георгія Хільчука відспівати дівчинку.

“Бо він молодий священник, але може сказати теплі слова батькам дитини. Сам отець із міста Берислав, який уже майже весь зруйнований, зараз мешкає в Херсоні. Він багато потерпів і від окупації, і ворожих обстрілів. Унаслідок чого отримав поранення”, – додав пресвітер. 

У коментарі Медіаплатформі “Вгору”  начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської ОВА Олександр Толоконніков, повідомив, що Анастасія померла на західній Україні, наразі триває слідство.

  • За даними генерального прокурора Андрія Костіна, окупаційна влада депортували 19 тисяч 546 українських дітей. 
  • Британська агенція новин “Reuters” близько шести місяців розслідувала питання про безвісти зниклих українських дітей-сиріт, яких окупаційна влада незаконно вивезла з Херсонщини до Криму чи РФ. Історії цих дітей здебільшого залишаються прихованими, і ці діти мають невеликі шанси повернутися в Україну
  • 23 жовтня 2022 року в Офісі Президента повідомили, що насильно вивозять неповнолітніх вихованців Олешківського будинку-інтернату на Херсонщині. Тоді понад 12 українських дітей з інвалідністю відправили до окупованого Криму.
  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав, що дітей вивезли до клінічної психіатричної лікарні у Сімферопольському районі Криму. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ