Підтримати нас

Порошенко затвердив створення на Херсонщині національного парку "Кам’янська Січ"

Автор статті
13 квітня 2019 03:06
700
Поширити:

На Херсонщині створено національний природний парк "Кам’янська Січ" та збільшено площу природного парку "Олешківські піски"

Про це повідомляє портал Depo.Херсон із посиланням на відповідні укази президента України Петра Порошенка від 11 квітня.

На території Бериславського району Херсонської області створено національний природний парк "Кам’янська Січ". Площа парку становитиме 12261,14 гектара земель державної власності. Кабміну доручено розробити протягом 2019 - 2020 років і затвердити проекту організації території національного природного парку та передбачити відповідне фінансування.

Окрім того, президентським указом збільшено територію національного природного парку "Олешківські піски". До неї буде включено 3650,7 гектара земель державної власності, що вилучаються в Олешківського, Каховського, Великокопанівського лісних господарств і надаються національному природному парку у постійне користування.

Загалом, президентом підписано 11 указів про розширення природних охоронних зон. За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, заповідні площі збільшені на понад 80 тис. га.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ