Підтримати нас

Понад три тисячі таборів: поліція порахувала ромів в Україні

Автор статті
08 липня 2018 08:01
684
Поширити:

Наразі понад 100 тисяч ромів живуть у близько 3100 таборах на території України

Про це передає Український інтерес з посиланням на заяву голови Нацполіції Сергія Князєва.

Він розповів: цього року в поліцію надійшло шість повідомлень про напад на поселення ромів: три у Києві, два у Львівській області та ще одне у Тернопільській.

Наразі в поліції зареєстрували дев’ять кримінальних проваджень – з яких чотири за фактами хуліганських дій, три – за ознаками порушення рівноправності громадян, одне – за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження – за фактом навмисного вбивства.

Всі ці злочини є однотипними: на табори ромів нападають радикально налаштована молодь.

Напади на циганські табори

У ніч на 24 червня група молодиків у масках напали на табір ромів на околицях Львова. Тоді загинув 24-річний ром, іще троє отримали поранення. Згодом поліцейським удалось затримати зловмисників. Ними виявилися десятеро учнів трьох львівських шкіл. Ще двоє зловмисників – студенти ліцею імені Героїв Крут та профтехучилища №57.

Зазначимо, в ООН стурбовані такими нападами. Зокрема, представників організації обурив нещодавній напад учасників “Національної дружини” на табір у Голосіївському парку Києва. Тоді близько 20 молодиків у балаклавах і з сокирами розтрощили  табір циган. У квітні аналогічне помешкання знищили на Лисій горі у столиці.

Крім того, на початку травня неподалік селища Рудне, що на Львівщині, невідомі спалили табір ромської спільноти. А наприкінці місяця атакували табір поблизу Тернополя. Головна версія конфлікту – напередодні погрому місцеві мешканці скаржилися на недостойну поведінку ромів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ