Підтримати нас

Понад тисяча жителів Херсонщини скористалися послугами пересувних аптек

18 жовтня 2024 09:00
88
Поширити:
Фото зі сторінки Херсонської ОВА/пересувний аптечний пункт

У Херсонській області працюють два мобільні аптечні пункти. Вони обслуговують близько 90 населених пунктів Бериславського та Херсонського районів. 

Про це повідомила Херсонська ОВА.

За весь час роботи мобільних аптек допомогу отримали понад 1 тисяча 700 жителів Херсонщини.

У межах державної програми «Доступні ліки» медикаменти отримали за 26 рецептами. 

Перелік населених пунктів, в яких працюють швидкі постійно оновлюється з урахуванням потреб та безпекової ситуації. Інформацію щодо графіків виїздів можна дізнатися на сторінках Херсонської ОВА або у медичних працівників чи старост громад.

  • У Херсонській області запрацював другий мобільний аптечний пункт. Він обслуговуватиме 35 населених пунктів у семи громадах: Чорнобаївській, Білозерській, Музиківській, Дарʼївській, Тягинській, Бериславській та Херсонській
  • Мобільна аптека працюватиме у Бериславському районі Херсонської області. Її маршрут охоплює 52 населені пункти. Аптека допоможе забезпечити доступ місцевих жителів до необхідних ліків, оскільки у звільнених громадах багато медзакладів та стаціонарних аптек зруйновано через обстріли.
  • Жителі Бериславського району можуть скористатись послугами мобільного аптечного пункту. Зокрема, отримати препарати за програмою “Доступні ліки”.
  • «Доступні ліки» – програма забезпечення кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами. Перелік лікарських засобів, що беруть участь у програмі «Доступні ліки», можна знайти у Реєстрі лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, на сайті Міністерства охорони здоров’я. 

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів