Підтримати нас

Понад 30 тисяч квадратних кілометрів розмінували: Херсонська область залишається найбільш забрудненою

30 червня 2024 11:21
201
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

Станом на червень 30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій України розмінували. Найбільш забрудненими залишаються Херсонська, Харківська та Миколаївська області.

Про це повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля.

Він зазначив, що в Херсонській, Харківській, Миколаївській областях всього 50% інцидентів відбулось із вибухонебезпечними предметами серед місцевих жителів.

Під час проведення розмінування застосовують комплексний підхід, який також передбачає хімічний аналіз земель сільськогосподарського призначення на наявність небезпечних речовин. 

Власники таких територій отримують рекомендації щодо їх використання у сільськогосподарських цілях, повідомив Берегуля.

  • Журналістка “Вгору” розповідала про поточну ситуацію з розмінуванням у Херсонській області, проблеми фермерів і нову державну програму компенсації витрат на послуги приватних операторів протимінної діяльності.
  • 7 червня Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення в Україні першого державного реєстру територій, забруднених чи ймовірно забруднених вибухонебезпечними предметами.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів