Підтримати нас

Помер відомий херсонський художник Анатолій Биков

Вгору
Автор статті
11 березня 2024 16:00
183
Поширити:

Минулого тижня помер уродженець села Велика Олександрівка Херсонської області живописець і аквареліст, Заслужений художник України Анатолій Биков.

Про це повідомляє Херсонський художній музей.

Зазначається, що Анатолій Биков подарував Херсонському художньому музею 140 своїх живописних і графічних творів. 

“Багато його творів окупанти незаконно вивезли перед втечею з міста, але частину полотен херсонського митця вкрасти все ж не встигли”, — пишуть музейники.
 В колекції Херсонського обласного художнього музею ім. Олексія Шовкуненка залишилися наступні роботи Анатолія Бикова: “Лебедині острови”; “Дніпровський лиман”; “Волошковий вітер”; “Осінь. Буковий гай”; “Очерет”; “Кінець вересня”; “Квітучі маслини”; “Ранок”; “Перевезення сіна”.

Анатолій Биков. Дніпровський лиман. 2000. Полотно, олія

Художник тривалий час був активним членом Херсонської обласної організації Національної спілки художників України. Виставки його робіт проходили в Донецьку, Маріуполі, Києві, а також у Болгарії, Угорщині та Польщі, йдеться в дописі.

  • Нещодавно в Центральному музеї Тавриди в окупованому Сімферополі помітили картину художника-аматора з Нової Каховки Антоніна Фоминцева “Дніпровські плавні”. Полотно потрапило в кадр одного з сюжетів російської пропаганди, знятого у вересні 2023 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ