Підтримати нас

Поліція знайшла крадене раніше, ніж потерпілий помітив пропажу

Автор статті
07 лютого 2020 12:45
702
Поширити:

Мешканець селища Костогризове проведе три роки за ґратами через «знахідку» та «позику». Такий вирок наприкінці січня виніс Цюрупинський районний суд.

Засуджений пан Цаларунга раніше не мав проблем із Законом. Але влітку минулого року місцеві побачили, що він ходить поблизу Костогризівської сільської ради з пістолетом в кишені шортів, тож викликали поліцію.

Затриманий розповів правоохоронцям, що знайшов пістолет на сміттєзвалищі та вирішив залишити собі – для самооборони.

На всяк випадок співробітники поліції обшукали подвір’я чоловіка - шукали ще зброю та набої, а знайшли купу триметрових металевих прутів (900 штук на суму понад 25 тисяч гривень). А невдовзі з’ясувалося, що їх походження теж не зовсім «легальне».

Виявилося, Цаларунга працював у знайомого за наймом. Кожні два-три дні робітник приходив на подвір’я роботодавця та виносив відтіля прути, за раз по 30-40 штук. А потім потихеньку здавав їх на металобрухт. «Позичав» метал - через нестачу коштів.

Як чоловік непомітно виносив із подвір’я такі великі пакунки та чому господар більше місяця не помічав зникнення майже тисячі конструкцій – невідомо. Але факт залишається фактом: роботодавець упізнав в прутах свою власність.

Тож до звинувачення пана Цаларунга у незаконному зберіганні та носінні вогнепальної зброї додалася ще кримінальна стаття за «серійні» крадіжки (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 185, ч. 2 ст. 185 Кримінального Кодексу України).

Затриманий визнав вину, розкаявся та повернув вкрадені прути власнику. Але все одно покарання не уникнув.

Цюрупинський районний суд постановив: визнати пана Цаларунгу винним у вчинених злочинах та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки.

Вилучений пістолет ухвалили знищити.

P.S. Цей матеріал підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ