Підтримати нас

Поліція затримала підозрюваних у вбивстві пенсіонерки

Автор статті
24 березня 2017 05:00
200
Поширити:

Правоохоронцi взяли пiд варту двох мiсцевих жителiв, уродженцiв iншої держави, вiком 41 та 47 рокiв, якi заради наживи жорстоко розправилися з 74-рiчною пенсiонеркою. Одного з чоловiкiв розшукали в обласному центрi, його спiльника - на територiї Херсонської областi. Про це РК повiдомили у секторi комунiкацiї полiцiї областi.

Загиблу виявила її знайома й вiдразу ж зателефонувала у полiцiю. Жiнка вирiшила провiдати пенсiонерку, оскiльки вона тривалий час не вiдповiдала на дзвiнки. Вiдчинивши дверi помешкання, подруга старенької побачила приголомшливу картину: тiло лiтньої жiнки з численними пораненнями знаходилося у коридорi на пiдлозi. Крiм того, у потерпiлої були вiдсутнi золотi сережки.

«У результатi чiтких та скоординованих дiй оперативники Управлiння карного розшуку обласного главку та Кропивницького вiддiлу полiцiї встановили осiб, причетних до скоєння злочину. Одного з пiдозрюваних полiцейськi затримали у мiстi Херсон, а його спiльника в обласному центрi. Речовий доказ кримiнального правопорушення – золотi сережки – вилучено за мiсцем мешкання одного зi зловмисникiв. Слiдчими вiддiлу полiцiї розпочато кримiнальнi провадження за ч. 4 ст. 187 (розбiй) та п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримiнального кодексу України», - повiдомив начальник Кропивницького вiддiлу полiцiї Дмитро Авдiєнко.

Попередньо встановлено, що, програвши грошi у карти, старший зi зловмисникiв запропонував молодшому пiти до пенсiонерки, яка мешкала у будинку, де вiн ранiше винаймав квартиру. Пiзно ввечерi чоловiк зустрiв жiнку на вулицi. Впiзнавши знайомого, вона впустила його до помешкання. Згодом прийшов i поплiчник зловмисника. «Гостi» просили позичити грошовi кошти, однак, отримавши вiдмову, вони напали на стареньку та почали знущатись над жiнкою i безжально її бити. Вiд численних ударiв в область голови потерпiла померла. Обшукавши житло, зловмисники забрали заощадження пенсiонерки у сумi близько 9 тисяч гривень та зняли з жертви золотi сережки. Потiм знайшли ключi вiд помешкання, замкнули квартиру i поїхали на вокзал.

Як виявилося, спiльники вирiшили налагодити своє життя на новому мiсцi. Старший з чоловiкiв пообiцяв облаштувати житло й сповiстити молодшого. Однак їх планам завадили працiвники полiцiї.

Розслiдування триває. За вчинене зловмисникам загрожує покарання у виглядi позбавлення волi на строк до 15 рокiв або довiчне ув’язнення.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ