Підтримати нас

Поліція Херсонщини затримала крадія автомобіля

Автор статті
27 жовтня 2020 07:00
668
Поширити:

На Херсонщині поліцейські затримали підозрюваного в незаконному заволодінні автомобілем

У понеділок, 26 жовтня, до поліції зателефонував 62-річний житель одного з населених пунктів Каланчацького району, який повідомив, що двадцять хвилин тому хтось незаконно заволодів його автомобілем «Фольксваген Джетта». Упродовж 30 хвилин поліцейські розшукали автівку та затримали зловмисника. Наразі вирішується питання про поміщення його в  ізолятор тимчасового тримання в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

У ході розмови з черговим інспектором заявник розповів, що привіз додому кілька мішків із зерном. Чоловік вивантажив їх на тачку та покотив до сараю. Автомобіль у цей час залишався біля воріт відчиненим, з ключами в замку запалення. Повернувшись на вулицю через деякий час, автовласник виявив відсутність свого «Фольксвагена» та звернувся до правоохоронців.

Як розповів заступник начальника Каланчацького відділення поліції Сергій Макаров, після отримання повідомлення разом із черговим оперативником вони вирішили відпрацювати ймовірний шлях зловмисника. Та тільки-но вийшли з приміщення підрозділу, як помітили викрадену автівку: старенька іномарка проїхала по вулиці в напрямку виїзду з райцентру. На службовому «ВАЗ-2107» поліцейські почали наздоганяти зловмисника, який стрімко направлявся до автодороги сполученням Херсон-Джанкой-Керч. 

Працівники поліції усіма можливими способами привертали увагу водія, щоб він зупинився, але зловмисник усе ігнорував. При виїзді на автотрасу викрадач пригальмував перед знаком “Проїзд без зупинки заборонено". Неподалік від перехрестя саме чергував екіпаж патрульних з відділу УПП в АР Крим. Каланчацькі правоохоронці терміново зв’язалися з колегами, і «Фольксваген» був заблокований.

Як з’ясувалося, автомобілем незаконно заволодів 35-річний раніше судимий за майнові злочини односелець власника. Чоловіка, який перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння та поводився неадекватно, доставили в районне відділення поліції. 

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, що інкримінується чоловікові, - ч.1 ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Зловмиснику може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ