Підтримати нас

Поліція Херсонщини застерігає громадян від псевдопрацівників банків

Автор статті
02 березня 2020 14:39
719
Поширити:

За останню добу в поліцію області звернулись мешканці трьох районів, яких ошукали псевдопрацівники банків.

Зловмисники зняли з банківських рахунків заявників майже 57 тисяч гривень. Наразі поліцейські встановлюють осіб причетних до злочину.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, в чергову частину Херсонського відділу поліції звернулась 35-річна мешканка обласного центру. Жінка розповіла, що їй на мобільний зателефонувала незнайомка та представилася начальником фінансового відділу однієї з банківських установ. Під приводом збільшення кредитного ліміту псевдопрацівниця дізналася реквізити картки заявниці, після чого потерпілій надійшло SMS-повідомлення про зняття з рахунку 35 тисяч гривень.

А двом жителям із міст Каховка та Нова Каховка шахраї представилися працівниками служби безпеки банківських установ. Зловмисники повідомили чоловікам, що їх картки заблоковані та, начебто з метою їх розблокування, дізнались усі дані і зняли з рахунків довірливих громадян загалом майже 22 тисячі гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такий вид шахрайства! Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування або збільшення кредитного ліміту вашої банківської картки та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахраї. Співробітники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник - запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ