Підтримати нас

Поліція Херсонщини відкрила шість кримінальних проваджень щодо порушень у день виборів

Автор статті
26 жовтня 2020 06:15
899
Поширити:

Про це йшлося під час брифінгу першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, Голови Національної поліції Ігоря Клименка та Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна щодо перебігу виборчого процесу та дій підрозділів МВС.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий наголосив, що поліцейські мають негайно реагувати на будь-які порушення, пов'язані з виборчим законодавством.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що поліцейські взяли під охорону всі територіальні виборчі дільниці, приступили до служби без зауважень.

«Уже з 12 години ночі ми затримуємо автобуси, які їздять по регіонах, возять людей. Такі випадки є в Дніпропетровській області, у Києві. Затримали два автобуси з Луганської області, які заїхали в Київ, - люди приїжджали голосувати. В Одеській області теж сьогодні звозили громадян для голосування за 400 гривень. Організатором був громадянин РФ, зараз він затриманий. Усі громадяни, які перебували в автобусі, дають покази», - повідомив чиновник.

Ігор Клименко також розповів, що поліцейські зафіксували канали у соціальних мережах, де пропонують продаж та купівлю голосів. Також уже є кілька повідомлень від громадян про проведення опитувань.

Також у поліції повідомляють, що вчора, 25 жовтня, у день голосування, до підрозділів надійшли 132 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства. Найбільше даних про порушення надійшло по Херсону - 53 факти.

Серед них 21 повідомлення стосувалися незаконної агітації, 20 - щодо незаконності проведення опитування «5 питань Президента». Надійшло 9 інформацій щодо конфліктних ситуацій на ДВК, 7 щодо підвозу виборців до дільниць, 6 - про підкуп виборців, 5 - про пошкодження або винесення бюлетенів, 2 - про фотографування  виборчих бюлетенів та інші подібні повідомлення.

За результатами перевірок станом на 18:00 25 жовтня відкрито одне кримінальне провадження за ст.157 Кримінального кодексу України «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача» та складено 11 адміністративних протоколів за ст.212-10, ст.212-22 та ст.212-23 КУпАП.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ