Підтримати нас

Поки що російські військові не можуть стримати розширення плацдармів на лівобережжі Херсонщини, – військовий оглядач

Vgoru
24 листопада 2023 13:27
1,633
Поширити:

Ситуація може змінюватися непередбачувано, але поки що російські військові не можуть стримати розширення плацдармів на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомляє в коментарі Укрінформу військовий оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко.

Він додав, що українські військові перерізали дорогу першого рубежу від Олешок до Нової Каховки. Це дорога, яка йде через населені пункти Піщанівка, Козачі Лагері, Кринки, Корсунка – і на Нову Каховку.

Зараз окупаційні сили переважно використовують трасу Т2206, яка переходить у М-14 та йде від Олешок на Мелітополь. 

“Але між Козачими Лагерями та Кринками, особливо біля Кринків, ми вже зайшли в ліс, і до самої траси Т2206 залишається менше ніж три км” – зазначив військовий оглядач.

За його словами, те, що зараз відбувається на лівому березі Дніпра, слід оцінювати з погляду створення буфера безпеки, який надалі буде розширюватися. 

“Буфер безпеки не тільки захищатиме правий берег від терористичних атак росіян, а й дозволить нам більш ефективно розбудовувати логістику з правого на лівий берег, дозволить на цих плацдармах формувати умови для більш масштабних наступальних дій у майбутньому. Але наразі про саме цю фазу ще зарано говорити», – наголосив Олександр Коваленко.

Раніше аналітики повідомляли, що українські сили 20 листопада продовжували операції на лівобережжі Херсонщини та просунулися вперед. Також в Інституті наголосили, що Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати “істерику” навколо українських операцій на лівобережжі Херсонщини.

Британська розвідка оцінила бої біля Кринків на лівобережжі Херсонщини. Ідеться, що Сили оборони України ефективно застосовують малі ударні безпілотники.

У прямому ефірі Медіаплатформи “Вгору” речник УДА “Південь” розповів, що Силам оборони України вдалося на трасі до Олешок знищити кілька вантажівок, які мали забезпечити провіантом та БК російські окупаційні війська.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів