Підтримати нас

Подружжю Власових переглянуть запобіжний захід

Автор статті
12 вересня 2018 13:00
867
Поширити:

У наступний вівторок, 18 вересня, колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Херсонської області розгляне скаргу на рішення Херсонського міського суду, який відпустив під домашній арешт депутата Дніпровської райради міста Херсона Олександра Власова та його дружину Лілію Якубсон (Власову).

Нагадаємо, скандальне подружжя «відмітилося» вже в декількох кримінальних справах, остання подія сталася вночі з 28 на 29 серпня.  Вони виламали решітки на вікнах офісу, який займає херсонська Самооборона (поряд з відділом поліції, на вул. Маяковського, 5),  розбили вікно, залізли в приміщення й напали на керівницю херсонського Правого сектору Наталію Вотеічкіну, яка там знаходилася. Поліція відкрила кримінальне провадження відразу за шістьма статтями: крадіжка, умисне легке тілесне ушкодження, перешкоджання діяльності журналістів, хуліганство, самоуправство і грабіж.

Правоохоронці вже офіційно повідомили Власовим про підозру в скоєнні тяжкого злочину – пограбуванню, а це - позбавлення волі до 6 років.

Також прокуратора подала клопотання про арешт нападників, без можливості внести заставу.

Обидва клопотання потрапили на розгляд судді Херсонського міського суду Галини Радченко. І обох підозрюваних Галина Радченко відпустила на волю, обмеживши їх пересування тільки домашнім арештом вночі (з 21 години до 7 ранку) та забороною спілкуватися з потерпілою.  

Поки прокуратура «оговтувалася» від такого рішення, апеляційну скаргу подала сама потерпіла, Наталя Вотеічкіна. Вона вимагає зміну запобіжного заходу та продовження строків тримання під вартою, проведення обшуку.

Апеляційним судом по скарзі вже призначено колегію, до неї увійшли судді судової палати з розгляду кримінальних справ Віталій Батрак, Інна Литвиненко та Ігор Красновський. І вже призначено засідання.

Отже, ухвалу першої судової інстанції по Олександру Власову буде переглядатися 18 вересня о 09:00, ухвалу по Лілії Якубсон  - о 13:00.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ