Підтримати нас

Подробиці про злочинця-втікача

Автор статті
20 грудня 2018 10:03
919
Поширити:

Вночі з 19 на 20 грудня, із Північної виправної колонії №90 (м. Херсон) втік злочинець, двадцяти восьми річний засуджений Чекан Віктор Вікторович. На території області введений оперативний план «Сирена».

Втікача розшукують поліція та співробітники пенітенціарної системи. За офіційною інформацією,  це чоловік на зріст близько 180 см, худорлявої статури, обличчя овальної форми, чорні густі брови, відстовбурчені вуха, темне волосся, має залисини, очі карі. Особливі прикмети: шрами на долоні правої руки довжиною біля 3 см та правій брові довжиною 2 см.

Уродженець с. Полянка Арбузинського району Миколаївської області Віктор Чекан вперше потрапив до виправної колонії у двадцять один рік. Його було засуджено до 4 років позбавлення волі Корабельним районним судом м.Миколаєва за ч.2 ст.186 Кримінального Кодексу України (Грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб, - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років). Покарання відбув повністю.

Вдруге його було засуджено Заводським районним судом м. Миколаєва у 2015 році, теж за грабіж.

За словами потерпілого, Віктор зі своїм братом підійшли до нього на вулиці в м. Миколаїв, Віктор несподівано вдарив його кулаком в праву скроню, зірвав з шиї срібний ланцюжок, забрав з кишені мобільний телефон. А його брат забрав другий мобільний телефон з іншої кишені, бризнув йому в очі газовим балончиком, та обоє нападників втекли.

Але Віктор наполягав, що потерпілий їх з братом обмовляє, бо винен їм гроші. Й що він в той день в Миколаєві взагалі не був, святкував день народження свого сусіда в с. Михайлівка Новоодеського району Миколаївської області.

Втім, суд не взяв до уваги ні покази Віктора, ні його матері, ні свідчення його сусіда про святкування дня народження. І знов засудив Чекана до 4 років позбавлення волі.

Покарання чоловік відбував в Ольшанській виправній колонії №53, яка знаходиться в Миколаївської області. Майже одразу він звернувся до суду, щоб йому зарахували строк попереднього ув’язнення у строк покарання (згідно так званому «Закону Савченко», тобто зарахувати дні в слідчому ізоляторі як за два дні відбутого покарання). Але суд йому відмовив.

Потім звернувся з клопотанням про застосування до нього Закону України «Про амністію у 2016 році». Суд клопотання не задовольнив.

Після цього молодик спробував втекти. Згідно з матеріалами справи, вибрав для цього ніч з 30.11.2017 на 01.12.2017, коли були погані погодні умови, вітер все зривав, сама собою вмикалася сигналізація.

Чекан покинув барак о 4 ранку, переліз через ворота житлової зони, через ворота промислової зони та внутрішні ворота контрольного пункту. Сигналізація «на нього» спрацьовувала, але він ховався, тож чергові знайшли втікача не одразу. Затримали його аж на території, через яку транспорт виїжджає з установи.

Опір чоловік не чинів, та пояснив, що намагався зберегти собі життя. За його словами, він був відповідальним за барак, та доглядав, на прохання іншого засудженого, за  його кімнатою. Коли цей засуджений повернувся, то звинуватив його у тому, що з кімнати зникла картка, на якій було шість тисяч гривень. Інші засуджені теж почали Віктору погрожувати, тож він злякався та розгубився, не знав, що робити. Пішов на вахту, пройшов через двері та побачив, що черговий спить. Тож взяв цигарки та пішов далі…

За спробу втечі суд добавив засудженому ще три роки позбавлення волі. Крім того, Віктора Чекана перевели відбувати покарання до іншої установи, до Північної виправної колонії №90. Але йому знов «не сиділося», й для втечі він теж вибрав ніч, коли погодні умови погіршилися. Знов переліз через паркани та, не зважаючи на крики та постріли, зник.

Поліція звертається до всіх громадян з проханням повідомити, якщо відома інформація про місцеперебування засудженого, зателефонувати терміново за номером «102». Анонімність гарантується.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ