Підтримати нас

Податкова: підсумки року

Автор статті
15 січня 2019 14:15
620
Поширити:

За минулий рік Херсонщина спрямувала до бюджетів усіх рівнів понад 7 мільярдів гривень податків та зборів. Про це на прес-конференції 15 січня повідомив начальник Головного управління Державної фіскальної служби України в Херсонській області, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі Ігор Клим.

За його словами, 2018 рік був напруженим і відповідальним. Важливим досягненням стала позитивна динаміка відкриття підприємницької діяльності юридичними особами. Фіскальною службою й громадянами Херсонщини до бюджетів усіх рівнів було спрямовано 7 387,6 млн. грн. податків і зборів. Грошовий еквівалент 2017 року на 15 відсотків менше, а надходження єдиного соціального внеску за 2018 рік перевищили показник 2017 року майже на 23 відсотки.

Також, протягом минулого року спеціалісти фіскальної служби встановили 6 281 особу, які не оформили трудові відносини та сплату податків. Із загальної суми зібраного ПДФО місцевий бюджет Херсонщини отримав 2657, 8 млн. грн., що на 474 млн. грн. більше, ніж у минулому році.

Надходження до бюджетів місцевих громад від сплати туристичного збору у 2018 році рекордним чином зросли. Станом на 01.01.2019 туристичний збір складає 3,7 млн. грн. по області. Надходження до бюджетів місцевих громад Херсонщини сягнули 4 247,3 млн. грн. податків і зборів.

Але головним досягненням податківці вважають реформування територіальних органів Державної фіскальної служби та утворення 5 управлінь у Херсонській області, АР Крим та місті Севастополі.

Нам вдалося збудувати новий формат роботи з платниками: жодних переваг та преференцій, неупереджений підхід у прийнятті фіскальних рішень, і тільки добровільне виконання бізнесом своїх податкових зобов’язань, - наголосив начальник Ігор Клим.

Однією з головних цілей на 2019 рік є суттєве покращення сервісного обслуговування платників Херсонської області:

Ми залучаємо інвестиції для розвитку Херсонського краю, прагнемо щоб наша робота була прозорою і відкритою, ми прагнемо працювати у демократичному європейському суспільстві, - підсумував прес-конференцію начальник Головного управляння Ігор Клим.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ