Підтримати нас

Поблизу Голої Пристані сталася пожежа на несанкціонованому сміттєзвалищі

29 червня 2019 09:04
653
Поширити:

У суботу, 28 червня о 14:05 на пульт зв’язку 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини Голопристаньского району надійшло повідомлення про пожежу на несанкціонованому сміттєзвалищі, що знаходиться за голопристанським міським кладовищем.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

По прибутті на місце виклику рятувальники  побачили, що горить сміття та сухостій трави на площі приблизно 0,5 га, і вогонь підібрався до насаджень дикорослої акації, за якими знаходиться хвойний ліс. На стихійному сміттєзвалищі відсутні протипожежні розриви, не дотримано жодної протипожежної норми, хоча воно впритул підходить до лісу. Іншу небезпеку створюють високовольтні лінії, що проходять над зоною сміттєзвалища. До речі, саме обірвана високовольтна лінія ймовірно і стала причиною загорання сміття.

Пожежу посилював вітер, що йшов в сторону хвойного лісу. Потрібно було захистити ліс і гасити сміття, що швидко розгоралося. А територія сміттєзвалища чимала – декілька гектарів. Тому рятувальники запросили підкріплення.

На гасінні пожежі були задіяні 8 одиниць спецтехніки та 24 рятувальника ГУ ДСНС і 7 одиниць техніки та 20 працівників лісгоспу. О 20:00 пожежу вдалося локалізувати і відбити вогонь від лісу. Загальна площа загорання склала близько 5 га, з яких 1,5 га насадження  міської ради та 0,5 га лісгоспу. На даний час на місці події працюють місцевий екскаватор, 4 одинці техніки ГУ ДСНС та 17 рятувальників.

Продовжується проливання тліючого сміття.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ