Підтримати нас

Побиття та психологічний тиск: на лівобережжі Херсонщини місцеві жителі мають отримати паспорти РФ до липня

Вгору
Автор статті
27 березня 2024 14:56
619
Поширити:

Окупаційна влада повідомляє, що з 1 липня 2024 року жителі окупованих територій України не зможуть за спрощеною формою отримати паспорт РФ. І ті, хто не отримають його до цього часу, будуть вважатися іноземними громадянами.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору” заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов розповів, що окупаційна адміністрація погрожує депортацією тим людям, які відмовляються брати російський паспорт.

Він додав, що відомий випадок, коли на окупованій території Херсонщини сильно побили людину, яка не захотіла отримувати документи РФ. Після цього вона була вимушена їх узяти.

“Скоріш за все це ще один "стимул". Таких дедлайнів було багато, які висувала окупаційна адміністрація, коли стикалася з опором місцевих жителів”, – сказав Сергій Данилов.

Також він зазначив, що люди, які залишаються у своїх домівках, на своїй землі вимушені оформлювати міграційні карти й бути “іноземцями”.

“Адже без документів важко вижити на лівобережжі. Ти навіть із дому не можеш вийти”, – додав заступник директора.

Заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський сказав Медіаплатформі "Вгору", що це психологічний тиск, аби прискорити інтеграційні процеси на окупованій території Херсонської області.

“Це ще більше ускладнить життя. Спочатку вони створили умови, за яких без російського паспорта жити неможливо, а тепер кажуть, що його ще складніше буде отримати. Окупаційна влада розраховує на збільшення кількості звернень”, – зазначив держслужбовець.

  • Раніше цю ж інформацію повідомляла Британська розвідка, що жителів окупованих територій, які не мають російського паспорта можуть депортувати. Люди, які відмовився від отримання паспорта, стануть громадянами інших держав або особами без громадянства. Так вони зможуть перебувати на окупованих територіях до 1 липня 2024 року. 
  • Центр близькосхідних досліджень – аналітичний центр для вивчення політичних процесів на Близькому Сході. З 2014 року, з початком російської агресії проти України, Центр зосередився на дослідженні питань, пов’язаних із російською агресією проти України й російською окупацією. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ